Stegepande med slip-let

Værd at vide før du skal købe ny stegepande

Der findes stegepander i alle afskygninger og til ethvert formål. Der er grillpanden til bøffen, wokken til diverse wok-mad og den lille pande til pandekagerne.

Når du skal købe stegepande findes de i mange former og kvaliteter, så det er en god idé at se sig for. Først og fremmest anbefales det at mærke efter på vægten af stegepanden, for den kan hurtigt blive al for tung. Ifølge eksperter frarådes det også at købe en stegepande med for høje og lodrette kanter, da disse er svære at arbejde med når det kommer til brug af redskaber. Herudover skal man fokusere på vægtfordelingen i panden, samt om håndtaget er sat fast med skruer eller om det er nittet fast. Stegepander med håndtag der er nittet fast, holder langt bedre og bliver ikke løse.

Stegepande med slip-let effekt

Eksperter udtaler at flere og flere stegepandeproducenter benytter keramiske partikler i belægningen, såsom diamant og titanium, hvilket har en længere levetid en den almindelige slip-let belægning. Til gengæld er slip-let effekten ikke ligeså høj som stegepander med traditionel slip-let.

Det anbefales at undgå at overophede stegepanden, da dette er med til at forringe levetiden af slip-let og sørg for kun at anvende de anbefalede redskaber, hvilket typisk er træ og silikoneredskaber.
Skulle belægningen begynde at skalle af, anbefales det at kassere panden. Det er ikke sundhedsskadeligt ved at almindeligt brug, men den afskallede belægning kan udskille nogle giftstoffer hvis panden overophedes.

Hold øje med om belægningen indeholder PTFE og PFOA, da disse er skadelige stoffer ved overophedning og findes i nogle stegepander.

Almindelige pander kan typisk klare op til 350 grader, hvor nogle af de nyere non-stick pander kan klare helt op til 450 grader.

Hvad bør jeg være opmærksom på ved køb af stegepande

Stegepanden skal opfylde dine ønskede behov. Det er som sagt vigtigt at den ikke bliver for tung for dig, samt at håndtaget ikke besværliggør dit arbejde.

Hvilken type slip-let, er en temperamentssag, bare du sørger for at benytte stegepanden som beskrevet. Til sidst skal du være opmærksom på om dit komfur er induktion, gas eller keramisk. Et induktionskomfur kræver særlige gryder og pander, hvilket er oplyst på varen om den lever op til.

Samtidig frarådes plastikhåndtag ved brug på gaskomfur, da der er risiko for at det smelter.

Til sidst er det en god idé at læse de tests der udføres af eksperter og følge sin mavefornemmelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *